Drömmaren

Egentligen så är livet så himla mycket bättre nu än vad det varit dom senaste tre åren! Jag trivs allmänt med min situation som den är, men samtidigt drömmer jag om att bli tagen till en plats jag aldrig sett förut och leva nästan ett sagolikt liv.

Ett stort, gammalt, snyggt hus som påminner om hur en saga kan se ut för verkligheten.
En gård stor gård som ska vara fruktansvärt naturskön och bildskön för ögat.
Ett stall med fyra hästar som lever ett liv snäppet högre.
Stora hagar med varierad mark och spänning.
Fyra hundar, som lever sitt liv snäppet högre.
En lång väg in till gården omringad av träd.
Grusgång runt huset.
En man, en familj, en kärlek, en lycka, en glädje, en harmoni, en framgång, en annan dimension!

Låter verkligen som om det är omöjligt, men det är det inte, vill man så kan man.
Det lättaste vore om man kunde välja en film som man fick hoppa in i och bara hänga med svängen.
Men det kan man inte.

Det gäller att hitta rätt, sen hur verkligheten ser ut kring det kommer ändå aldrig spela någon roll!

2011-02-13

Skapa sig vägen till ett harmoniskt liv är inte det lättaste, men småsakerna är mer betydelsefulla än vad man tror.
När det finns en människa som lyssnar och då menar jag att man blir hörd påriktigt, så är det ett jättestort kliv in till världen "bearbeta, må bra". Det räcker att en människa lyssnar, för lyssnar en, så kanske fler gör det?
När man kommer till den punkten är det väldigt viktigt att man är mottaglig för att tro det.

I början handlar det väldigt mycket om att man vill, men man kan inte. För man vet inte hur man ska göra.
I mitten handlar det väldigt mycket om att man inser att man kan, men man vill inte. För att man är rädd för det.
I slutet handlar det väldigt mycket om att man Vill och att man Kan. För att man är redo att vara starkare än problemet.
Där är vägen påbörjad till att bearbeta saker tror jag.

Oftast är det så att man kan det mesta, men att man inte vill ta i tu med det för att ta i tu med det kan ibland vara jobbigare än att bara låta det ligga och dvala. Man är alltså rädd för att bli öppen och sårbar eftersom att något förmodligen stängt en väg in till att kunna vara det utan att vara rädd för det.

Jag blir själv fascinerad av tanken hur mycket vilja kan göra med en människa. Det finns enorma krafter i viljan som kan få en själv att klara av de mest otroliga saker, saker som man innan trodde att man aldrig skulle klara.
På ett sätt när man får den här enorma viljestyrkan så känns det som att kroppen frigör något ämne som stärker en själv till sin maxgräns. Ungefär som när adrenalinet i kroppen kickar igång.
Istället för att tänka på hur jobbigt det är, se glädjen och stoltheten i att man faktiskt klarar det, för då stärker det ännu mera. Jätteviktigt är det att fokusera på rätt sinnestäming. Utan den så är det kört direkt. Inställningen och viljan tillsammans gör en själv oslagbar.

Det tar tid att komma tillbaka, men för varje dag som går så inser man att framstegen känns. Plus att när man hela tiden känner förändringarna ler hela kroppen och man kan inte sluta jobba för det, för man vet att man har träffat rätt den här gången.

Jag säger såhär, sluta med att försöka! Just do it!


I wanted something beautiful!

Jag har många gånger i livet haft svårt att förstå människor, 95% av gångerna så lär jag mig att förstå.
Tydligen om man har ett genuint intresse för människor så klarar man av de fleste människorna även om dom är raka motsatsen på många punkter!
Jag menar, man vill ju bli respekterad själv så varför inte lära sig att respektera och acceptera personligheter man aldrig mött förr, så länge etik och moral etiketten finns.
Det är mänskligt att fela, men det bästa som finns för alla människor är att man kan vara sig själv vid alla tillfällen, bland alla människor och aldrig behöva oroa sig för att bli dömd. För en människa är i sitt bästa esse när omgivningen känns trygg och låter en bjuda på sig själv och faktikst tycka att det är okej även om man är helt annorlunda.
För mig så skiter jag i vad man tycker om för kläder, musik, stil, utseende, skämt, vad man har för intressen, bara man är genuint trevlig. Var den du är och låt folk lära sig att acceptera det.
Det värsta jag vet är när omgivningen ska ändra en annan människa för att dom inte verkar passa in, för att dom inte tycker samma saker eller för att dom säger "fel" saker. Jag hoppas verkligen att ni som är så jävla trångsynta en vacker dag förstår hur mycket ni går miste om.
Enligt mig har elakhet ingen ålder! Det gäller alla! Somliga vill ändra det, andra vill inte.


Jag kan helt ärligt säga att jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjorde tidigare. Jag är på väg tillbaka till den jag var för 3-4. Jag kan dessutom med glädje säga att jag inte är helt framme än och det innebär att mitt liv kommer vara ännu mera underbart än vad det är nu.

Jag jobbar med väldigt ödmjuka och trevliga människor och jag trivs fantastiskt bra där jag är nu!
Det är så små saker som krävs för att det ska vara trivsamt.
Jag har en umgängeskrets som utan dess like är kick ass!
Jag har en familj som är otroligt sammanhållande och kärleksfull och individuell. Oersätterlig med andra ord.
Jag har det faktiskt väldigt bra. Ju bättre jag mår ju mer inser jag det. Dessutom känner jag mig så fruktansvärt tacksam till det, för ni har ju faktiskt funnits där hela tiden utan att jag tänkt på det. :)!


Kan ju erkänna att jag verkligen haft förutsättningarna och skaffat mig fler förutsättningar för att klara mig bra och jag har lärt mig så himla mycket under mina 21 år för att jag har varit öppen och mottaglig för att lära mig vad som är för mig rätt och fel och för att jag vart öppen och mottaglig för nya utmaningar.
Just tell me once, then I know!


RSS 2.0