2011-02-13

Skapa sig vägen till ett harmoniskt liv är inte det lättaste, men småsakerna är mer betydelsefulla än vad man tror.
När det finns en människa som lyssnar och då menar jag att man blir hörd påriktigt, så är det ett jättestort kliv in till världen "bearbeta, må bra". Det räcker att en människa lyssnar, för lyssnar en, så kanske fler gör det?
När man kommer till den punkten är det väldigt viktigt att man är mottaglig för att tro det.

I början handlar det väldigt mycket om att man vill, men man kan inte. För man vet inte hur man ska göra.
I mitten handlar det väldigt mycket om att man inser att man kan, men man vill inte. För att man är rädd för det.
I slutet handlar det väldigt mycket om att man Vill och att man Kan. För att man är redo att vara starkare än problemet.
Där är vägen påbörjad till att bearbeta saker tror jag.

Oftast är det så att man kan det mesta, men att man inte vill ta i tu med det för att ta i tu med det kan ibland vara jobbigare än att bara låta det ligga och dvala. Man är alltså rädd för att bli öppen och sårbar eftersom att något förmodligen stängt en väg in till att kunna vara det utan att vara rädd för det.

Jag blir själv fascinerad av tanken hur mycket vilja kan göra med en människa. Det finns enorma krafter i viljan som kan få en själv att klara av de mest otroliga saker, saker som man innan trodde att man aldrig skulle klara.
På ett sätt när man får den här enorma viljestyrkan så känns det som att kroppen frigör något ämne som stärker en själv till sin maxgräns. Ungefär som när adrenalinet i kroppen kickar igång.
Istället för att tänka på hur jobbigt det är, se glädjen och stoltheten i att man faktiskt klarar det, för då stärker det ännu mera. Jätteviktigt är det att fokusera på rätt sinnestäming. Utan den så är det kört direkt. Inställningen och viljan tillsammans gör en själv oslagbar.

Det tar tid att komma tillbaka, men för varje dag som går så inser man att framstegen känns. Plus att när man hela tiden känner förändringarna ler hela kroppen och man kan inte sluta jobba för det, för man vet att man har träffat rätt den här gången.

Jag säger såhär, sluta med att försöka! Just do it!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0